O restituciji u septembru

Izvor: RTS, 16.Jul.2011, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O restituciji u septembru

Skupština Srbije raspravljaće u septembru o zakonima restituciji i javnoj svojini, koji su značajni za sve građane čije potrebe treba da budu kompenzovane kvalitetnim zakonodavnim rešenjima, izjavila predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović najavila je da će se o zakonskim rešenjima u oblasti restitucije i javne svojine raspravljati u septembru na vanrednoj sednici Skupštine Srbije.

Usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tih zakonskih rešenja predstavlja jedan od uslova Evropske komisije za sticanje statusa kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

"Septembar će biti mesec sa plenarnim sednicama i bavićemo se uglavnom zakonima iz evropske agende, a koji su značajni za sve građane čije potrebe treba da budu kompenzovane kvalitetnim zakonodavnim rešenjima u sferi restitucije i javne svojine", rekla je Slavica Đukić Dejanović Tanjugu.

Ocenjeno je da ta dva izuzetno značajna zakona treba istovremeno da budu razmatrana, rekla je predsednica Skupštine.

Skupštinske aktivnosti

Govoreći o radu najvišeg zakodavnog tela, predsednica Skupštine je najavila da će parlamentarci u ovom mesecu završiti vanrednu sednicu koja je počela 14. jula, na kojoj se nalaze izmene Zakona o lokalnim izborima i izveštaj o radu Zaštitnika građana, a potom održati još jednu tokom koje će se baviti zakonima iz oblasti energetike.

"Predlog zakona o energetici je značajan jer je iz evropske agende. Međutim, neće samo on biti na dnevnom redu, videćemo koliko još izveštaja nezavisnih tela možemo razmatrati obzirom na predstavnike predlagača čije su izveštaje analizirali skupštinski odbori", kaže predsednica parlamenta.

Nakon što završe te dve sednice, parlamentarci će moći malo da predahnu pošto u avgustu, kako je rekla predsednica Skupštine, neće biti plenarnih zasedanja, ali biće aktivnosti u odborima i parlamentarnoj diplomatiji.

"Parlament nikada ne može da zatvori svoja vrata. U Skupštinu će verovatno stizati neke inicijative i predlozi, a poslanici će se redovno upoznavati sa materijalima koji dolaze, biće u kontaktu sa građanima i naoružavati se za predstavničku funkciju tokom jeseni", istakla je predsednica Skupštine.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.