Dodik: Kad budem član Predsedništva BiH neće mi trebati pratnja, a ni zaštita u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 17.Feb.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Kad budem član Predsedništva BiH neće mi trebati pratnja, a ni zaštita u Hrvatskoj

Predsednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik, tvrdi da kad putuje kroz Hrvatsku nema obavezu da se prijavljuje nadležnim institucijama, te da i kada bude član Predsedništva BiH neće mu trebati pratnja, ni zaštita Hrvatske.

Kaže da sada, kada ide u Hrvatsku ne nosi oružje, niti treba da ga štiti policija te zemlje.

- Ne treba me štititi policija Hrvatske kao ministra spoljnih poslova BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Igora Crndtka i člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića. Ne osećam se bezbedno da me oni štite i verujem da će veoma brzo biti izgrađen put od Banjaluke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku - ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Priznao je da je pre nekoliko dana u Hrvatskoj platio kaznu zbog prebrze vožnje.

Kazao je da je kod Vinkovaca njegovu kolonu zaustavila hrvatska saobraćajna policija zbog prekoračenja brzine, a da nije imao incidente.

Dodik je najavio da će zajedno s koalicionim partnerima u narednom periodu razgovarati o predstojećim opštim izborima.

Hrvatski Jutarnji list je objavio da je Dodik tražio od organa susedne države da ga prilikom posete Hrvatskoj tretiraju kao državnika. Međutim, oni su to odbili s obrazloženjem da se on u Hrvatskoj ne smatra državnim zvaničnikom koji bi imao status štićene osobe.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

MIP BiH: Dodik je tražio policijsku pratnju za put u Hrvatsku

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2018

SARAJEVO - Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine tvrdi da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije govorio istinu kada je rekao da mu ne treba zaštita policije kada se nalazi na teritoriji Hrvatske, kao i da nije tražio policijsko obezbjeđenje i da njegova pratnja ne putuje naoružana...Dodik...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.