Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Od politike proširenja EU svi imaju korist, zatvaranjem vrata svi gube

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da nije izgubio nadu u EU da će, nakon ponovnog odlaganja, da objavi datum početka pregovora sa Severnom Makedonijom i ocenio da od politike proširenja "svi imaju korist", a da "zatvaranjem vrata svi gube", piše list Danas u izdanju za subotu."

"Smatram da je EU danas više nego ikad svesna da zatvaranje vrata nikome ne bi donelo išta dobro. Od nastavka politike proširenja svi imaju korist. Eventualnim zatvaranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vrata svi gube", rekao je Zaev u intervjuu za taj list.

Naveo je i da se nada da će imati priliku da lično razgovara sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom kao i da veruje da Makron zna da za zemlje Zapadnog Balkana EU nema alternativu.

"Nijedno partnerstvo ne može biti zamena za evropske integracije. Mislim da to nije održiv odnos i ne bi dao željene rezultate nikome, uključujući Evropu", rekao je Zaev.

On je poručio i da ne očekuje usporavanje na putu ka članstvu Severne Makedonije u NATO.

"Ostaje da još tri države ratifikuju Protokol. Radi se o odlukama parlamenata država i tehničkim procedurama", rekao je Zaev.

Dodao je i da očekuje da na prevremenim parlamentarnim izborima u Severnoj Makedoniji u aprilu pobedi opcija koju on predvodi.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zaev: San o članstvu u EU nije srušen

Izvor: Blic, 26.Okt.2019, 00:48

Evropska perspektiva Skoplja i balkanskih zemalja nema alternativu, izjavio je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, ističući da je nedvosmislena podrška koju njegova zemlja dobija od EU da otpočne pregovore o članstvu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.