Veber: Orban i Fides su  prešli sve crvene linije

Izvor: RTS, 05.Mar.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veber: Orban i Fides su prešli sve "crvene linije"

Vladajuća partija Mađarske, Fides, mogla bi da bude izbačena iz Evropske narodne partije (EPP) ukoliko se njen lider i premijer Mađarske ne izvini zbog kritikovanja Evropske unije, izjavio je lider poslaničke grupe EPP Manfred Veber.
Između ostalog, zatraženo je da Orban odmah prestane sa kampanjom protiv Brisela, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Viktor Orban i Fides su ponovo prešli sve 'crvene linije'. Sve opcije su na talonu, a pogotovu izbacivanje i nastavak naše budućnosti bez Fidesa", rekao je Veber, koji je i kandidat EPP za predsednika Evropske komisije.
Evropska narodna partija je najveća transnacionalna evropska politička stranka, najveća je stranka u Evropskom parlamentu i okuplja hrišćansko-demokratske i konzervativne stranke iz Evropske unije.
Mađarski premijer Viktor Orban je nazvao "korisnim idiotima" one koje zahtevaju izbacivanje njegove stranke Fides iz redova EPP u Evropskom parlamentu, te, kako navodi, oni služe interesima neistomišljenika iz redova levog centra, navodi MIA.
Orban je godinama identifikovan svojom antimigrantskom retorikom. Poslednjih nedelja razljutio je mnoge u EPP kampanjom vladinih reklama koje optužuju čelnike Evropske unije za promovisanje masovne migracije. U njima su prikazani predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, njegov kolega iz EPP-a i mađarsko-američki milijarder Džordž Soroš, naveo je AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ultimatum Orbanu: Izvinjenje ili Fides "leti"

Izvor: B92, 05.Mar.2019

Budimpešta -- Vladajuća partija Mađarske Fides mogla bi da bude izbačena iz Evropske narodne partije (EPP)...Biće izbačena ukoliko se njen lider i premijer Mađarske ne izvini zbog kritikovanja Evropske unije, izjavio je lider poslaničke grupe EPP Manfred Veber...Između ostalog, zatraženo je...

Nastavak na B92...

Veber: Orban da se izvini zbog kritikovanja EU

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2019

Vladajuća partija Mađarske, Fides, mogla bi da bude izbačena iz Evropske narodne partije (EPP) ukoliko se njen lider i premijer Mađarske ne izvini zbog kritikovanja Evropske unije, izjavio je lider poslaničke grupe EPP Manfred Veber...Između ostalog, zatraženo je da Orban odmah prestane sa kampanjom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.