U najnovijem paketu sankcija, EU predviđa ograničenje za Z. Balkan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2022, 20:02

U najnovijem paketu sankcija, EU predviđa ograničenje za Z. Balkan

Ministri energetike Evropske unije (EU) će u okviru novog paketa sankcija verovatno odobriti i meru kojom će se zemlje Zapadnog Balkana izuzeti od ograničenja koje se odnosi na rusku sirovu naftu. Ova mera ima za cilj moguće izbegavanje zaobilaženja sankcija. “Da bi se zaštitila energetska sigurnost Zapadnog Balkana, potrebno je predvideti derogaciju kojom bi se omogućio tranzit ruske sirove nafte naftovodom preko Hrvatske, pod uslovom da takav tranzit ostane u granicama prosečnih nivoa...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RSE: U najnovijem paketu sankcija, EU predviđa izuzeće za Zapadni Balkan

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2022

Ministri energetike Evropske unije (EU) će, u okviru novog paketa sankcija Rusiji, verovatno odobriti i meru kojom će se zemlje Zapadnog Balkana izuzeti od ograničenja koje se odnosi na rusku sirovu naftu, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.