U institucijama Bosne i Hercegovine 74 falsifikovane diplome

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U institucijama Bosne i Hercegovine 74 falsifikovane diplome

Revizija diploma, koja još nije do kraja sprovedena, pokazala je da 74 osobe nemaju verodostojne diplome a zaposleni su u institucijama, čiji je osnivač Vlada Federacije BiH.

Institucije, tela, organi uprave I upravne organizacije, javna preduzeća I ustanove, gde proces revizije nije završen zbog nedostatka sredstava, dužne su da to učine u narednoj godini.

Za određen broj diploma/svedočanstava, utvrđeno je da provera verodstojnosti nije moguća zbog uništene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokumentacije tokom proteklog rata 1992-1995. godine preneo je sarajevski portal Klix.

Protiv onih koji su koristili neverodostojne diplome biće pokrenut postupak, a u proces provere će biti uključene i nadležne inspekcijske službe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

REVIZIJA DIPLOMA: Čak 74 zaposlenih u institucijama FBiH nemaju verodostojne diplome!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2019, 10:21

Revizija diploma pokazala je da 74 osobe nemaju verodostojne diplome, a zaposleni su u institucijama, čiji je osnivač Vlada Federacije BiH.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.