Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 15:54

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog krijumčarenja 6,8 tona droge

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je najopsežniju optužnicu u postdejtonskoj BiH zbog krijumčarenja čak 6,8 tona marihuane. Za međunarodno krijumčarenje marihuane sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, i dalje prema zemljama EU, optuženo je sedam osoba.
Ostvarena nezakonita imovinska korist procenjuje se na najmanje dva miliona evra.

Optuženi se terete da su u razdoblju od 2016. do 2019. godine, kao organizovana kriminalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grupa, u dogovoru sa drugim osobama, u najmanje 25 navrata, organizovali, isplanirali i realizovali krijumčarenje marihuane.
Najčešće su krijumčarili u količinama od oko 200 kilograma, a u pojedinim slučajevima u količinama koje su dosezale 600 ili 900 kilograma, a koja je krijumčarena sa područja Crne Gore, u Bosnu i Hercegovinu, gde je skladištena ili je odmah krijumčarena dalje prema Hrvatskoj i zemljama EU.
Opertivnim aktivnostima policijskih organa, a u koordinaciji sa tužilaštvom, agencije za sprovođenje zakona, uspele su da otkriju, presretnu i spreče krijumčarenje količine od najmanje dve tone opojne droge na području Istočnog Sarajeva, Neuma i Gradiške, kao i određenih količina opojne droge na području Hrvatske.
Prilikom izvršenja pretresa i lišenja slobode, od osumnjičenih je oduzet novac u iznosu od oko pola miliona konvertibilnih maraka, kao i određena količina falsifikovanih novčanica.
Optuženi su za izvršenje krijumčarenja angažovali vozila transportnih preduzeća koja se bave prometom naftnih derivata (cisterne) ili drugih roba, kako bi pokušali prikriti krijumčarenja velikih količina opojnih droga.
Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BiH podignuta najopsežnija optužnica za narko-kriminal u zadnjih 25 godina

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Okt.2020

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je podiglo ‘najopsežniju optužnicu iz oblasti narko-kriminala u postdejtonskoj BiH’, saopšteno je iz te bosanskohercegovačke pravosudne institucije. Kako se navodi, Tužilaštvo BiH je okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv sedam lica koja ih tereti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.