Tusk i Plenković za početak pregovora sa Skopljem i Tiranom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tusk i Plenković za početak pregovora sa Skopljem i Tiranom

Evropska unija treba ponovno da postigne jedinstvo oko proširenja nakon odluke da Severnoj Makedoniji i Albaniji ne da "zeleno svetlo" za početak pregovora, rekli su danas u Zagrebu odlazeći predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Nedonošenje odluke o Makedoniji i Albaniji veliko je razočarenje, no neću prestati da budem optimista", rekao je Tusk i dodao da treba učiniti sve da se ponovno ostvari jedinstvo Unije oko proširenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Plenković je istakao da je pozicija Hrvatske veoma jasna i da bi bilo dobro i za te zemlje i za njihovu evropsku perspektivu, ali i za stabilnost čitavog jugoistoka Evrope da ti pregovori počnu.

Tusk i Plenković nisu direktno komentarisali francuski predlog, ali je hrvatski premijer upozorio da je postojeći mehanizam već dosta zahtevan.

"Jako dobro znamo da su već po postojećoj metodologiji ti pregovori izrazito zahtevni, striktni i da će trebati dosta vremena da se ispune svi kriterijumi", rekao je Plenković.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusk i Plenković za početak pregovora sa Skopljem i Tiranom

Izvor: Blic, 19.Nov.2019

Evropska unija treba ponovno da postigne jedinstvo oko proširenja nakon odluke da Severnoj Makedoniji i Albaniji ne da "zeleno svetlo" za početak pregovora, rekli su danas u Zagrebu odlazeći predsednik Europskog saveta Donald Tusk i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.