Crna Gora, sveštenici na slobodi

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 23:09

Crna Gora, sveštenici na slobodi

Sveštenicima Mirčeti Šljivančaninu i Željku Ćaliću ukinuto je zadržavanje od 72 sata.
Mirčeta Šljivančanin je uhapšen sinoć nakon litije u Podgorici, a tužiteljka Jelena Protić, ranije danas odredila mu je zadržavanje do 72 sata.

"Sudija za istragu Nenad Vujanović uvažio je žalbe mojih branilaca na odluku o zadržavanju i sada sam slobodan... Mi se borimo protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svakog zla, pa i ovog koje je ovaj Zakon donio, pa i doveo do toga fa sveštenici budu zatvarani", rekao je Šljivančanin Vijestima.
On je zahvalio svima koji su mu pružili podršku: "Mitropolitu, sveštenstvu, pravnicima i naročito vjernom narodu, kom sam neizmjerno zahvalan i predstavlja mi izuzetno zadovoljstvo što sam sveštenik toga naroda. I naravno, ne damo svetinje" , rekao je on.
Na slobodu je večeras pušten i sveštenik iz Danilovgrada Željko Ćalić. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pušteni na slobodu sveštenici Šljivančanin i Ćalić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 08:21

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Mirčeta Šljivančanin i Željko Ćalić pušteni su sinoć iz policijskog pritvora odlukom sudija za istragu, koji su prihvatili žalbe njihovih branilaca...Šljivančanin je uhapšen u nedelju uveče posle litije u Podgorici, a tužiteljka Jelena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.