Srpski žiri nije hteo da glasa za hrvatskog predstavnika na Evroviziji, a onda je ovo procurelo u javnost (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 14.Maj.2017, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski žiri nije hteo da glasa za hrvatskog predstavnika na Evroviziji, a onda je ovo procurelo u javnost (VIDEO)

Žak Houdek, hrvatski predstavnik na 62. po redu “Evrosongu”, od srpskog žirija dobio je nula poena, što je izazvalo burne reakcije pojedinih javnih ličnosti.

Vrlo brzo nakon glasanja, na društenoj mreži Tviter oglasila se pevačica Marija Šerifović koja je napisala: “Srbijo, sram te bilo”, posle čega se povela žestoka polemika.

Ogroman broj ljudi u komentarima je napisao da hrvatski pevač nije zaslužio poene od Srbije, jer je pevao HDZ-u, stranci Franja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tuđmana.

Naime, Houdek je pevao HDZ-u 2007. godine na skupu ove stranke. Hrvatskog izvođača i tada su žestoko osudili, a pričalo se i da se pridružio pomenutoj stranci. Međutim, on je tada sve demantovao, rekavši kako je pevač i profesionalac koji je radio svoj posao.

"Ja sam profesionalac, pevam na venčanjima i sahranama, pa zašto onda ne bih za političku stranku", rekao je tada Žak dodavši kako su himna i nekoliko tezgi zapravo odvojeni angažmani.

"Za himnu sam dobio poseban honorar, i više nego pristojan. Došao sam u studio i pozajmio glas, kao što sam to mali milion puta učinio u Diznijevim crtaćima i drugim projektima. Time ne promovišem apsolutno nikakve ideale i ne smatram to baukom, naprotiv", objasnio je Houdek.



Ono što je tada privuklo veliku pažnju jeste to što je veliki broj Hrvata komentarisalo da je Žak pogrešio kada je zapevao za HDZ, himnu pod nazivom “HDZ zna”.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.