Slovenija: Pahor na izborima osvojio drugi mandat

Izvor: B92, 12.Nov.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Pahor na izborima osvojio drugi mandat

Predsednik Slovenije Borut Pahor pobedio je u drugom krugu predsedničkih izbora svog rivala Marjana Šareca i osvojio svoj drugi predsednički mandat.

Pahor je osvojio 53,02 odsto, dok je gradonačelnik Kamnika i nekadašnji komičar Šarec osvojio 46,98 odsto glasova, saopštila je Državna izborna komisija Slovenije na osnovu više od 98 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto izbrojanih glasova.

Odziv je, prema podacima komisije, iznosio nešto više od 41 odsto.

Njegov protivkandidat Šarec priznao je izborni poraz i čestitao Pahoru pobedu na izborima.

Pahor, političar veteran, imao je prednost u prvom krugu predsedničkih izbora 22. oktobra, ali je Šarec uspeo da smanji razliku u protekle tri nedelje.

Više od 2.500 birališta otvoreno je jutros u 7.00, a biračka mesta su zatvorena u 19.00.

U prvom krugu predsedničkih izbora u Sloveniji nijedan kandidat nije osvojio apsolutnu većinu glasova.

Pahor (54) je diplomirani politikokolog, a kao profesionalni političar ima vrlo dug staž. Bio je poslanik u parlamentu u više mandata, kao i njegov predsednik, a niz godina vodio je stranku Socijalnih demokrata (SD) s kojom je 2008. pobedio na izborima i formirao koalicionu vladu levog centra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija: Drugi mandat za Pahora

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2017

Slovenački predsednik Borut Pahor osvojio je u drugom krugu predsedničkih izbora svoj drugi predsednički mandat...On je na osnovu  50 odsto prebrojanih glasova osvojio 53,64 odsto glasova, saopštila je slovenačka izborna komiisja...Njegov protivnik, gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec, dobio je ...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.