Šefovi diplomatija zemalja kandidata sutra u Bukureštu

Izvor: RTS, 31.Jan.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi diplomatija zemalja kandidata sutra u Bukureštu

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini najavila je da će se ministrima spoljnih poslova EU na neformalnom sastanku u Bukureštu sutra priključiti i šefovi diplomatija zemlja kandidata.
"Sa zemljama kandidatima razgovaraćemo sutra ujutru i to na prvom mestu o našim odnosima sa Kinom", poručila je Mogerinijeva.

Neformalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanku Saveta ministra u Bukureštu, prisustvuje i komesar Johanes Han koji je najavio da će se sa šefovima diplomatija zemalja kandidata razmotriti i situacija na Zapadnom Balkanu u svetlu uspeha ratifikacije Prespanskog sporazuma o promeni imena Makedonije kao i mogućnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. 
Šefica EU diplomatije kaže da su zajednički neformalni sastanci šefova diplomatija EU i zemlja kandidata za članstvo uspostavljeni početkom njenog mandata. 
Ona je ocenila da je u pitanju dragoceno iskustvo zajedničke diskusije o različitim pitanjima.
Mogerini se zahvalila rumunskom predsedavanju EU na podršci ovom pristupnu i organizaciji sastanka šefova diplomatije EU i zemalja kandidata u Bukureštu.
Ministra spoljnih poslova Ruminije Teodor Meleškanu kaže da će tokom svog predsedavanja EU Rumunija organizovati događaje i razgovarati sa zemljama kandidatima.
"Pokušaćemo da ih ohrabrimo, a nadamo se i da će Evropska komisija do početka maja finalizovati odluku o politici proširenja", izjavio je Meleškanu u Bukureštu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU SNAŽNO STALA UZ UZURPATORA GUAIDA! Mogerini preti Venecueli!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2019

EU pruža punu podršku Nacionalnoj skupštini Venecuele i Huanu Guaidu, izjavila je šef diplomatije EU Federika Mogerini na konferenciji za štampu na kraju neformalnog susreta ministara inostranih poslova zemalja Unije u Bukureštu...Više o glavnim razlozima zbog kojih Zapad pokušava da sruši Venecuelu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.