SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku

Izvor: VOA, 17.Jan.2017, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku

Američki sekretarijat za finansije je na osnovu konsultacija sa Stejt departmentom potvrdio je da su predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvedene sankcije kao osobi za koju je utvrđeno da je aktivno opstruirala ili predstavlja značajnu opasnost u vezi sa aktivnom opstrukcijom sprovođenja Dejtonskog sporazuma. U saopštenju se navodi da se "Milorad Dodik usprotivio Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine i prekršio zakon, te predstavlja značajnu pretnju u vezi sa ometanjem sprovođenja Dejtonskog sporazuma". Dodaje se da "kao rezultat današnjih sankcija, svaki deo imovine ili interes za imovinu gospodina Dodika, koja je u posedu ili pod kontrolom osoba iz SAD, mora biti blokiran. Pored toga, generalno su zabranjene transakcije državljana SAD koje uključuju gospodina Dodika", navodi se u saopštenju američkog sekretarijata za finansije.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Incko: Sankcije od velikog simboličnog značaja

Izvor: RTS, 18.Jan.2017, 11:04

Visoki predstvanik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko pozdravio je odluku SAD da uvedu sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ocenjujući da su one od "velikog simboličkog značaja". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.