Protest DF ispred Skupstine koja ukida imunitet njegovim poslanicima

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest DF ispred Skupstine koja ukida imunitet njegovim poslanicima

Članovi i pristalice DF okupiće se ispred Skupštine Crne Gore uoči sednice na kojoj se razmatra predlog specijalnog tužioca o ukidanju imuniteta poslanicima ovog opozicionog saveza Članovi i pristalice Demokratskog fronta (DF) okupiće se danas ispred Skupštine Crne Gore uoči sednice na kojoj se razmatra predlog specijalnog tužioca o ukidanju imuniteta poslanicima ovog opozicionog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, osumnjičenim za umešanost u neuspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pokušaj terorizma na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. Funkcioner DF-a Slaven Radunović najavio je na Fejsbuk profilu okupljanje ispred Skupštine, koja u 11 sati počinje sednicu na čijem je dnevnom redu zahtev specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se odobri privođenje poslanika radi vođenja krivičnog postupka protiv njih. Pojedini podgorički mediji prenose da DF razmatra mogućnost da poslanici Mandić i Knežević uđu u Skupštinu i obrate se poslanicima i javnosti. Uoči današnje sednice Skupštine zasedalo je Veće za nacionalnu bezbednost koje očekuje da "najavljeno okupljanje bude mirno i nenasilno" i konstatuje da ono nije prijavljeno policiji. "Veće za nacionalnu bezbednost u punoj meri podržava integritet državnog tužilaštva u vršenju nadležnosti propisanih Ustavom i zakonom. Veće je konstatovalo spremnost i odlučnost nadležnih organa da odgovore na sve bezbednoste izazove i obezbede stabilnost i mir za sve građane", saopšteno je posle sinoćne sednice. Tužilac sumnja da su Mandić i Katnić bili deo organizovane kriminalne grupe koja je na dan prošlogodišnjih, parlamentranih izbora pripremala teroristički napad u Crnoj Gori, nasilan upad u Skupštinu, proglašenje izborne pobede DF i hapšenje tadašnjeg premijera Mila Đukanovića. Administrativni odbor Skupštine prethodno je podržao zahtev tužioca i odobrio ukidanje imuniteta poslanicima DF, a danas će to učiniti i poslanici na sednici. Rad Skupštine od oktobarskih izbora bojkotuje ukupna opozicija koja traži da se navodni pokušaj terorizma rasvetli do kraja.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mandiću i Kneževiću ukinut imunitet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Feb.2017

Poslanici Skupštine Crne Gore ukinuli su danas imunitet poslanicima Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću...Mandić i Knežević ušli su u zgradu parlamenta, gde su u holu sačekali odluku poslanika, a tom prilikom je bilo i guranja, psovki i vređanja, između njih i poslanika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.