Bugarski poslanik napao Milanovića FOTO

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 09:50

Bugarski poslanik napao Milanovića FOTO

Bugarski poslanik u parlamentu EU Angel Džambaski reagovao je na izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je kritikovao Sofiju zbog stava o Skoplju.

Prema rečima Džambaskog, izuzetno je neodgovorno od Milanovića da optužuje Bugarsku za pokušaj da ponizi Severnu Makedoniju i naudi joj.

"Predsednik Hrvatske je ogorčen pred činjenicom da zlonamerne akcije, sa njegove tačke gledišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolaze od države koja je članica EU. Ogorčen sam pred činjenicom da država EU potpuno neprimereno napada drugu državu EU i zauzima kategoričan stav u sporu koji nema nikakve veze sa njom“, napisao je Džambaski na Fejsbuku.

On je dodao da se obratio predsedniku Bugarske i šefu diplomatije sa pozivom da zaštite nacionalne interese države i zatražio objašnjenje za izjavu Milanovića.

Juče je Zoran Milanović izjavio da se protivi zahtevima Bugarske prema Severnoj Makedoniji. Prema rečima hrvatskog predsednika, zahtevi da se promene lažni, po mišljenju Bugarske, podaci u makedonskim udžbenicima i nacionalno poreklo mogu se okarakterisati kao pokušaj „ulaska u intimni prostor“ strane države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bugarski evroposlanik i hrvatski predsednik u "klinču" - zbog Severne Makedonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021

Bugarski evroparlamentarac Angel Džambaski oštro je kritikovao hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je, kako kaže, optužio Sofiju da se meša u unutrašnje stvari Severne Makedonije, da želi da joj nanese štetu i ponizi je...Džambaski kaže da je reč o još jednoj antibugarskoj kampanji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.