Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i Ustava

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i Ustava"

"Nisam protiv mogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine, ali jesam protiv takve BiH koja podriva Dejtonski mirovni sporazum", izjavio je predsednik Republike Srpske u predizbornom intervjuu za agenciju Rojters, koja ga opisuje kao lidera koji je dugo pozivao na sececiju RS od Bosne, ali je ublažio stav dok se zemlja bliži izborima.

- Ja sam protiv BiH koju vode stranci koji su načinili nemoguću kreaciju... gde nemamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << unutrašnji dijalog - rekao je Dodik koji je dodao da je Dejtonski sporazum tokom godina obezvređen intervencijama međunarodnih kontrolora i sudija.

Rojters navodi da se Dodik kandiduje za srpskog člana Predsedništva BiH, "države koju je u prošlosti često nazivao "nemogućom" i predodređenom za raspad".

Na direktno pitanje da li će nastaviti da se zalaže za sececiju RS i njenu integraciju sa Srbijom, on je odgovorio da će poštovati Dejtonski mirovni sporazum i Ustav.

- Nisam spreman da delujem protiv Dejtona i protiv Ustava - rekao je Dodik. Britanska agencija ocenjuje da je on u intervjuu, braneći Dejtonski sporazum, zauzeo "mnogo iznijansiraniji stav".

Dodik je, takođe, istakao da će nastaviti da podržava nastojanje BiH da uđe u Evropsku uniju, ali ne i u NATO.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.