Nato brodovi u Luci Bar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nato brodovi u Luci Bar

Tri broda stalne Grupe NATO za protivminska dejstva uplovila su danas u Luku Bar, u okviru posete Mornarici Vojske Crne Gore, čiji je cilj jačanje pomorske bezbednosti i jačanje partnerstva sa Crnom Gorom.

U Bar su uplovili komandni poljski brod "Kontraadmiral Černicki", španski "Duero" i nemački "Rotvajl".

Komandant crnogorske Mornarice, kapetan bojnog broda Darko Vuković, je na konferenciji za medije na poljskom komandnom brodu izrazio zadovoljstvo što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mornarica ima priliku da ponovo bude domaćin brodovima NATO.

"Ovo je izuzetna prilika i mogućnost da u neposrednom kontaktu nastavimo izuzetno dobru saradnju na planu unapređenja kapaciteta Mornarice Vojske Crne Gore", kazao je Vuković.

Komandant Grupe NATO za protivminska dejstva kapetan fregate Aleksander Urbanovič je ocenio da će zajednička vežba sa pripadnicima Mornarice VCG biti prilika da se razmene znanja i iskustva i unapredi saradnja.

Španski brod "Duero" i nemački" Rotvajl" sutra od 14 do 16 sati biće otvoreni za posete građana.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grupa brodova NATO u poseti Crnoj Gori

Izvor: B92, 17.Feb.2017

Podgorica -- Tri broda stalne NATO grupe za čišćenje mina koju čine poljski brod "Kontraadmiral Saveri Černicki", španski "Duero" i nemački "Rotvajl", uplovila su u luku Bar..Poseta mornarici Crne Gore, saopstilo je ministarstvo odbrane u Podgorici, ima za cilj jačanje pomorske bezbednosti, kao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.