Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Strategija EU za Zapadni Balkan važna za region, ali i za EU

Donošenje strategije EU za prijem Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana, prvi put posle 15 godina je važno za ceo region, ali i za EU, ocenila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Ukoliko se u toj strategiji pominje godina učlanjenja zemalja to je veliki iskorak EU jer bi to bilo prvi put da se pominje godina, ali to ćemo još videti", kazala je Mihajlović novinarima u Skupštini Srbije uoči konferencije o >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << međunarodnoj železničkoj regulativi.

Ona je istakla da Srbija na putu ka EU "nikada nije robovala godinama" jer je marljivo radila na tome da se uskladi sa standardima EU, krećući se ka strateškom cilju - učlanjenju u EU.

"Region Zapadnog Balkana nije ni bauk niti 'Ahilova peta' EU, kao što ni EU nije samo priliv investicija i grantova, već znači duboko reformisanje celog društva i duboku demokratizaciju i svi zajedno radimo na tome", kazala je Mihajlović.

Dodala je da, ukoliko se u strategiji EU pominju uslovi za Srbiju, poput ljudskih prava i rešavanja pitanja Kosova, Srbija u rešavanju tih pitanja stalno radi zajedno sa EU.

"Ne postoji deo društva niti jedan resor gde se ne radi zajedno sa EU. I Briselski sporazum je donesen posredstvom EU, i zajednica srpskih opština treba da postoji posredstvom EU. To je proces na kojem Srbija vredno radi, hoćemo da budemo deo EU i da naše društvo bude u skladu sa standardima EU. U nekim oblastima već jesmo, a u nekim tek treba da radimo", kazala je Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: EU nisu samo grantovi već duboka demokratizacija

Izvor: N1 televizija, 06.Feb.2018

Donošenje strategija EU za prijem Srbije i drugih zemalja Zapadnog Balkana, prvi put posle 15 godina je važno za ceo region, ali i za EU, ocenila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović..."Ukoliko se u toj strategiji pominje godina učlanjenja zemalja to je veliki iskorak EU jer bi to bilo prvi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.