Izvor: RTS, 10.Jun.2021, 22:37

Makron Zaevu: Vaša zemlja zaslužuje da počne pregovore sa EU bez odlaganja

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu tokom razgovora u Jelisejskoj palati da Severna Makedonija zaslužuje da započne pregovore sa EU bez odlaganja, nakon što je sprovela važne reforme u poslednje četiri godine.
Francuski predsednik rekao je da je odluka o otvaranju pregovora o članstvu Severne Makedonije doneta u martu 2020. godine.

"Sada je vreme da se ta odluka primeni. Spreman sam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da aktivno podržim pronalaženje uravnoteženog kompromisa sa Bugarskom. S obzirom na važne reforme koje ste preduzeli od 2017. godine, vaša zemlja zaslužuje da bez odlaganja započne pregovore sa Unijom", rekao je Makron.
Zaev je zajedno sa potpredsednikom vlade za evropska pitanja Nikolom Dimitrovim i ministrom spoljnih poslova Bujarom Osmanijem u Parizu. Poseta obeležava 28 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.
Evropska komisija je u martu 2020. preporučila bezuslovni početak pregovora o pristupanju Severne Makedonije EU, ali Evropski savet još uvek nije usvojio preporuku zbog bugarskog veta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Vreme je da Severna Makedonija započne pregovre sa EU

Izvor: Danas, 10.Jun.2021

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) izjavio je večeras u Parizu da je vreme da Severna Makedonija započne pregovore sa Evropskom unijom (EU) i dodao da ta zemlja doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu, preneli su makedonski mediji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.