Komšić: Ništa od exita Republike Srpske, Vučić komentarima potkopava BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Ništa od "exita" Republike Srpske, Vučić komentarima potkopava BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, izjavio je danas da ništa neće biti od najavljenog "exita" Republike Srpske, a srpskom kolegi u državnom vrhu Miloradu Dodiku poručio je da, kako kaže, neće dobiti ni najmanji ustupak oko statusa Ustavnog suda, preneo je sarajevski "Dnevni avaz".

Komšić povodom jučerašnjeg Dodikovog govora u Narodnoj skupštini Republike Srpske i najavljenom blokadom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u odlučivanju zajedničkih državnih organa, tvrdi da će se to obiti o glavu i naneti najviše štete upravom Republici Srpskoj.

"Neka se (u RS-u) ne zanose ucenama. Na račun toga neće dobiti ništa od onoga što traže, niti bilo kakvu koncesiju što je obično deo taktike. Zatražiš nemoguće da bi dobio nešto. Ako je blokada, neka je blokada", kazao je Komšić dodajući da "nema popuštanja niti za milimetar".

Ocenio je da su i u RS-u pomalo zbunjeni planovima koje su sami osmislili pa je očevidno da već, kako kaže, pokušavaju razvodniti celu priču oko blokade rada i odlučivanja u državnim telima vlasti.

Komšić : Nema Ustavnoga suda po želji Beograda

Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da komentarišući delovanje Ustavnog suda BiH "potkopava" BiH kao državu.

Prema Komšićevim rečima, predsednik Vučić ne bi trebalo da ima ništa sa Ustavnim sudom BiH.

On tvrdi i da srpski predsednik "prebrojava muslimane i nemuslimane" u tom Sudu.

Komšić je za sarajevski dnevnik Avaz rekao da je "pročitao" da je Vučić u Beogradu savetovao Dodika da u vezi Ustavnog suda i stranih sudija koje, kako kaže, sada problematizuju, sve rade legalno.

Komšić to tumači kao dalji pritisak s ciljem odlaska troje stranih sudija, pa da se onda, kako kaže, na potpuno legalan način potkopava država BiH.

"Nema Ustavnoga suda po želji Beograda", naveo je Komšić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Komšić: "Vučić prebrojava muslimane i nemuslimane"

Izvor: B92, 18.Feb.2020

Željko Komšić optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da komentarišući delovanje Ustavnog suda BiH "potkopava" BiH kao državu...Predsedavajući Predsedništva BiH smatra da Vučić ne bi trebalo da ima ništa sa Ustavnim sudom BiH...On tvrdi i da srpski predsednik "prebrojava muslimane...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.