Izbori u Crnoj Gori za manje od mesec dana, a desetine hiljada građana bez važećih dokumenata

Izvor: B92, 04.Avg.2020, 18:00

Izbori u Crnoj Gori za manje od mesec dana, a desetine hiljada građana bez važećih dokumenata

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 30. avgust, a u ovom trenutku oko 50.000 birača poseduje lična dokumenta kojima je istekao rok važenja.

To je utvrdio Ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska i izvornih registara.

Taj tim, kojim rukovodi ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, još jednom je pozvao sve građane kojima je istekao rok važenja ličnih dokumenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da, u što kraćem roku, predaju zahtev za njihovu zamenu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su saopštili da će zbog toga biti produženo radno vreme za rad sa građanima, prenosi CdM.

Od dana raspisivanja izbora do 31. jula iz biračkog spiska je izbrisano 790 birača zbog smrti.

Eskpertski tim je iskazao otvorenost i spremnost za komunikaciju sa građanima, političkim partijama, nevladinim organizacijama i akreditovanim predstavnicima međunarodnih posmatračkih misija kako bi otklonili eventualne nedoumice u pogledu regularnosti biračkog spiska.

Tako je najavljeno da će Ekspertski tim na sledeću sednicu pozvati predstavnike Državne izborne komisije, kako bi zajednički sagledali pitanja od značaja za kvalitet vođenja biračkog spiska.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za manje od mesec dana IZBORI U CRNOJ GORI, a oko 50.000 birača je sa isteklim ličnim dokumentima

Izvor: Blic, 04.Avg.2020

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 30. avgust, a u ovom trenutku oko 50.000 birača poseduje lična dokumenta kojima je istekao rok važnja, konstatovao je Ekspertski tim za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska i izvornih registara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.