Dodik proglasio pobedu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2018, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik proglasio pobedu

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik proglasio je večeras pobedu.

On je rekao da je osvojio 70.500 glasova više od protivkandidata iz Saveza za pobede Mladena Ivanića.Prema njegovim rečima, na osnovu 85 odsto prebrojanih glasova osvojio on je osvojio 330.890 glasova, a Ivanić 260.197 glasova.

Dodik je rekao da je Ivanića koštala "njegova kalkulanstka politika" i da mu neće pomoći ni britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ni američka ambasada.

Dodik je rekao da vodi i kandidatkinja SNSD-a za predsednika RS Željka Cvijanović, ali da će sačekati da budu prebrojani svi glasovi.

On je naveo da će u Predseništvu BiH voditi konstruktivnu politiku i da će u toj instituciji braniti interese RS.

Dodik je rekao da je već razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su razgovarali o budućoj saradnji.

Izborni štab PDP-a je ranije saopštio da se između Dodika i Ivanića vodi "mrtva trka" i da treba sačekati dok se ne prebroje svi glasovi.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.