Dodik i Cvijanović čestitali kinesku Novu godinu Si Đinpingu i kineskom narodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2023, 14:41

Dodik i Cvijanović čestitali kinesku Novu godinu Si Đinpingu i kineskom narodu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Kine Si Đinpingu i kineskom narodu nastupajuću kinesku Novu godinu s željom da nastave svoj ekonomski i tehnološki napredak, kao i da se i dalje snažno zalažu za univerzalnu bezbednost i prosperitet u svetu.

Dodik je zahvalio Kini za principijelan stav poštovanja međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava, naročito u Savetu bezbednosti UN, kao i za stalni napredak bilateralne saradnje i investiranje u značajne infrastrukturne projekte u BiH.

"U uverenju da će naše prijateljstvo i partnerstvo biti još snažnije u godinama koje dolaze, primite izraze mog dubokog poštovanja", navodi se u čestitki predsednika RS.

I srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu povodom nastupajuće kineske Nove godine, uz želje za dalji prosperitet Narodne Republike Kine i blagostanje prijateljskog kineskog naroda.

"Čvrstog sam ubeđenja da ćete u nastupajućoj godini mudro i odvažno nastaviti da ostvarujete strateški značajne ciljeve i da nižete nove uspehe na svim poljima. Uverena sam da će i ova godina biti obeležena vašim snažnim ekonomskim i tehnološkim rastom, kao i doslednom borbom za očuvanje univerzalnih tekovina civilizacije, mira i bezbednosti u svetu", istakla je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je izrazila nadu da će i ova godina, kao i prethodne, biti propraćena dodatnim razvojem međusobnog prijateljstva i međusobne saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić čestitao kinesku Novu godinu: Našim prijateljima od srca čestitam Godinu zeca

Izvor: Blic, 21.Jan.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas kineskom narodu Novu godinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.