Dodik: Srbi stvorili bivšu Jugoslaviju, a danas se svuda šikaniraju!

Izvor: BKTV News, 04.Avg.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srbi stvorili bivšu Jugoslaviju, a danas se svuda šikaniraju!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas da su Srbi, nakon raspada bivše Jugoslavije, jedini prinuđeni da brane svoj identitet. 

„Srbi, koji su bili dominantni u stvaranju bivše Jugoslavije, raspadom te države prošli su najgore, jer u svim zemljama gde su postali manjina imaju loš položaj - od Makedonije, preko Crne Gore i Slovenije, pa i u nazovi državi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Kosovo", rekao je Dodik novinarima pred sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona.

"Srpska nacionalna zajednica je svugde gde postoji sikanirana i dovedena u problem funkcionisanja i odbrane identiteta“, istakao je predsednik RS.

Rekao je da će na današnjem sastanku glavna tema biti kako zajedno sa vlastima Srbije može da bude prevaziđen loš položaj Srba u regionu.

„Ovakav format sastanka je veoma važan, jer okuplja predstavnike Srba iz čitavog regioan i na jednom mestu možemo da artikulišemo šta je zajednički interes, a to je da državni organi Srbije, kroz delovanje u regionu, ističu probleme srpske zajednice".

Dodik je rekao da su Srbi u Crnoj Gori suočeni sa gušenjem nacionalnog identiteta, i da su stvari "došle do nepodnošljivog nivoa“.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Šta god da se uradi u Makedoniji, krivi Srbi"

Izvor: B92, 04.Avg.2017

Pozicija Srba Makedoniji u odnosu na Srbe u regionu je "malo nezavidnija", izjavio je predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković...On je dodao da su se u Makedoniji, na mala vrata, vratile "devedesete"..."To je situacija da šta god da uradite, a pogotovo ako je loše, onda je...

Nastavak na B92...

Dodik: Međunarodna zajednica bila neobjektivna prema Srbima

Izvor: N1 televizija, 04.Avg.2017

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da uloga Međunarodne zajednice u vremenima nakon raspada Jugoslavije "nije bila korektna", jer je uvek bila neobjektivna prema Srbima..."Uvek su pokušali da svih ovih godina uruše postojanje RS, a ojačaju unitarnu i centralistički uređenu...

Nastavak na N1 televizija...

Dodik: Projekat srpskog nacionalnog ujedinjenja je opravdan, logičan i politički fer

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2017, 15:50

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da srpska nacionalna zajednica u svim republikama bivše SFRJ, osim Srbije, ima gotovo katastrofalnu poziciju, te poručio da Srbi, kao narod koji je teško stradao u proteklom vijeku, imaju pravo na projekat nacionalnog ujedinjenja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.