Dodik: BiH bi funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jun.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: BiH bi funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi BiH možda funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

On je, međutim, ocenio da je to nemoguće jer BiH želi da nametne da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba, prenosi RTRS.

Dodik, koji je i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je negirao tvrdnje o povlačenju kadrova te stranke iz institucija na nivou Bosne i Hercegovine, navodi Fena.

Obraćajući se novinarima nakon stranačkog skupa SNSD u Bijeljini, on je najavio da će se po povratku iz Rusije, gde će na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarati o gasifikaciji RS, sastati sa politickim liderima vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BiH bi funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica": Dodik održao lekciju Bošnjacima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019

Milorad Dodik izjavio je da BiH želi da nametne da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba..Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da bi BiH možda funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta...On je,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Dodik: Da nije bilo SNSD-a RS bi izgubila svoje nadležnosti, a možda ne bi ni postojala

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2019

Predsedavajući Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da bi Republika Srpska izgubila svoje nadležnosti, a možda i postojanje da nije bilo njegove stranke...Dodik je posle stranačkog skupa u Bijeljini rekao da SNSD „ne okleva da postavi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.