Crna Gora otvorila poslednje poglavlje u pregovorima sa EU

Izvor: RTS, 30.Jun.2020, 12:35

Crna Gora otvorila poslednje poglavlje u pregovorima sa EU

Crna Gora je na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorila poslednje, osmo poglavlje u pregovorima sa Evropskom unijom, javlja RTCG. U pitanju je poglavlje 8 koje se odnosi na konkurenciju.
Komentarišući otvaranje poglavlja 8, evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji rekao je da je to "jasan signal posvećenosti Evropske unije Zapadnom Balkanu".

"Izražavam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zadovoljstvo što je Crna Gora otvorila poslednje poglavlje – Konkurencija u pristupnim pregovorima sa EU. To je jasan signal naše posvećenosti Zapadnom Balkanu i politici proširenja", naveo je Varhelji na Tviteru.
Istakao je i da je sada potrebno fokusirati se na reforme, posebno u oblasti vladavine prava, kako bi Crna Gora mogla dalje da napreduje na putu ka EU.
Poglavlje Konkurencija obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć.
Pregovori u tom poglavlju imaju za cilj efikasno sprovođenje politike zaštite konkurencije, što doprinosi unapređenju ekonomije, razvoju i rastu broja privrednih društava, unapređenju ulaganja u istraživanje i razvoj novih proizvoda, privlačenju novih investicija, povećanje proizvodnje i izvoza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora otvorila posljednje poglavlje pregovora s EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jun.2020

Crna Gora je utorak u Briselu otvorila posljednje Poglavlje 8 u pristupnim pregovorima s Evropskom unijom (EU), potvrđeno je iz Vlade. Na Međuvladinoj konferenciji koja je održana u Briselu, na nivou ambasadora, otvoreno je poglavlje Konkurencija, koje obuhvata zaštitu konkurencije i državnu pomoć....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.