United Grupa (SBB, Telemach, Total TV), uz podršku EBRD-a, planira da uloži 600 miliona evra u zemljama Zapadnog Balkana

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Maj.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

United Grupa (SBB, Telemach, Total TV), uz podršku EBRD-a, planira da uloži 600 miliona evra u zemljama Zapadnog Balkana

EBRD je podržao najavu United Grupe (SBB, Telemach, Total TV) da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona evra u Jugoistočnoj Evropi. United Grupa, koja je vodeći kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Jugoistočnoj Evropi, nastala iz male kompanije koju je 2000. godine osnovao Dragan Šolak, ova sredstva će investirati u razvoj lokalne infrastrukture, kreiranje novih radnih mesta i otvaranje novih poslovnih prilika.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << EBRD-a, Ser Suma Čakrabarti se kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD-a 2018. godine u Jordanu sastao sa predsednikom Upravnog odboraUnited Grupe Draganom Šolakom, sa kojim je razgovarao o podsticanju ekonomskog rasta u regionu.

Na zajedničkoj panel diskusiji sa top menadžmentom United Grupe, u okviru Godišnje skupštine, Alan Pilu, potpredsednik EBRD-a za bankarske poslove, je izjavio: „Naša saradnja sa United Grupom kao i većinskim vlasnikom, kompanijom KKR, predstavlja pravu priču o uspehu. Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam poverenje i za buduće uspehe, posebno zbog toga što United Grupa nastavlja da ulaže u regionu.“

Dragan Šolak je ovim povodom dodao: „Tokom 14 godina izgradili smo odnos poverenja sa EBRD-om, čija podrška je bila neprocenjiva i pomogla da United Grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspeh u regionu.“

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu evra vrednosti novih projekata svake godine. Podrška regionalnoj integraciji putem investicija u infrastrukturu i fokusiranje na povezanost su među prioritetima banke u podsticanju privrednog razvoja i životnog standarda.

• United Grupa (UG) vodeći je kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Jugoistočnoj Evropi.

• United Grupa jedan je od najvećih regionalnih poslodavaca sa više od 3.400 zaposlenih.

• United Grupa kontinuirano doprinosi povezanosti regiona zahvaljujući mreži od više od 15.000 km optičkih kablova kojom obuhvata 1,77 miliona domaćinstava i više od 50.000 poslovnih korisnika.

****

United Grupa je kao predvodnik razvoja regionalne digitalne infrastrukture postavila i iznajmila više od 15.000 km optičkih kablova i tako povećala povezanost širom regiona. UG mreža povezuje čak 1,77 miliona domaćinstava i više od 50.000 poslovnih korisnika.

United grupa je takođe jedan od vodećih poslodavaca sa više od 3.400 zaposlenih u različitim oblastima, uključujući tehnologiju, produkciju, razvoj softvera i medije.

EBRD i UG partneri su od 2004. godine. United Grupa se od tog vremena transformisala iz malog kablovskog operatera u najvećeg regionalnog kablovskog operatora u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije. Posluje na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

U 2004. godini EBRD je investirao u SBB – kablovskog i internet operatora u Srbiji. Spajanjem SBB-a sa telekomunikacionim kompanijama Telemach Slovenija i Telemach BiH dolazi do osnivanja United Grupe 2012. Globalna investiciona kompanija KKR 2014. godine postaje većinski vlasnik United Grupe, dok EBRD zadržava manjinski udeo.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EBRD podržala ulaganje Junajted grupe od 600 miliona evra

Izvor: Danas, 10.Maj.2018

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je podržala najavu Junajted grupe, čiji su članovi SBB, Telemah i Total TV, da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona evra u Jugoistočnoj Evropi. Članak EBRD podržala ulaganje Junajted grupe od 600 miliona evra se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.