Junajted grupa i EBRD ulažu preko 600 miliona evra u Z. Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junajted grupa i EBRD ulažu preko 600 miliona evra u Z. Balkan

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržala je odluku Junajted grupe, vlasnika SBB kablovskog operatera u Srbiji, da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona evra u zemljama Zapadnog Balkana.

Sredstva će biti uložena u razvoj lokalne infrastrukture, kreiranje novih radnih mesta i otvaranje novih poslovnih prilika, navodi se u saopštenju EBRD-a.

"Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam poverenje i za buduće uspehe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posebno zbog toga što Junajted grupa nastavlja da ulaže u regionu," izjavio je Alan Pilu, potpredsednik EBRD-a za bankarske poslove na zajedničkoj panel diskusiji sa top menadžmentom te grupacije u okviru Godišnje skupštine EBRD-a u Jordanu.

EBRD je značajan investitor u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu evra vrednosti novih projekata svake godine, a 2004. godine je, kako se navodi u saopštenju, investirao u SBB - kablovskog i internet operatora u Srbiji.

Spajanjem SBB-a sa telekomunikacionim kompanijama Telemah Slovenija i Telemak BiH dolazi do osnivanja Junajted grupe 2012. godine, da bi globalna investiciona kompanija KKR 2014. godine postala većinski vlasnik te grupe, dok EBRD zadržava manjinski udeo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EBRD podržao širenje vlasnika SBB: Novih 600 mil. EUR

Izvor: B92, 11.Maj.2018, 09:33

EBRD je podržao odluku Junajted grupe, vlasnika SBB kablovskog operatera u Srbiji, da u pet godina uloži više od 600 miliona evra u zemljama Zapadnog Balkana...Sredstva će biti uložena u razvoj lokalne infrastrukture, kreiranje novih radnih mesta i otvaranje novih poslovnih prilika, navodi se u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.