Završen dokazni postupak odbrane Ratka Mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen dokazni postupak odbrane Ratka Mladića

U Haškom tribunalu okončan je dokazni postupak odbrane Ratka Mladića iako su se branioci tome protivili, ukazujući da pred sud mogu izvesti još trojicu svedoka.

Mladićeva odbrana nagovestila je nameru da uloži žalbu, ali je predsedavajući sudija Alfons Ori rekao da to ne utiče na odluku o zatvaranju dokaznog postupka, javio je BIRN.

Do kraja suđenja Mladiću ostaje da tužioci i branioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulože završne podneske i održe završne reči, a kada će se to dogoditi, sudije će saopštiti naknadno, prenela je Fena.

Raspravno veće je odbrani i optužbi dalo rok do 25. avgusta da se izjasne koja bi kazna bila primerena, ako bi Mladić bio proglašen krivim.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata širom BiH granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladićevi advokati prinudno završili sa svedocima

Izvor: Mondo, 16.Avg.2016

U Haškom tribunalu okončan je dokazni postupak odbrane Ratka Mladića iako su se branioci tome protivili, ukazujući da pred sud mogu izvesti još trojicu svedoka...Foto: Serge Ligtenberg/Guliver/Getty Images Ratko Mladić u haškoj sudnici..Mladićeva odbrana nagovestila je nameru da uloži žalbu,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.