Vukčević: Mladić nije bio u Karašu kada su ubijeni vojnici

Izvor: Politika, 05.Okt.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Mladić nije bio u Karašu kada su ubijeni vojnici

Haški optuženik Ratko Mladić nije se 5. oktobra 2004. godine nalazio u vojnom objektu Karaš na Topčideru kada su na tom mestu smrtno stradala dvojica gardista, izjavio je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Upitan o zahtevu porodica gardista, Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, da se Mladić ispita u istrazi u vezi sa smrću njihove dece, Vukčević je televiziji B92 rekao da „sa sigurnošću >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << može da kaže da Mladić u to vreme nije bio u Karašu”.

On je, međutim, naveo da to ne znači da se slaže s nalazima vojne komisije da je u pitanju ubistvo i samoubistvo i da gardiste nije ubila treća osoba.

„Cela teorija o ubistvu i samoubistvu, po mom mišljenju, vrlo je labava”, rekao je Vukčević govoreći o radu vojne komisije u vezi sa smrću dvojice gardista u Topčideru pre sedam godina i ocenio da je komisija loše obavila istragu.

Upitan da li je moguće da su se gardisti našli na putu nekog drugog haškog optuženika i da su zbog toga ubijeni, on je rekao da je tužilaštvo „rekonstruisalo” kretanje haških optuženika u tom periodu i da ni to nije tačno.

Tužilac za ratne zločine je rekao da se Mladić 5. oktobra 2004. nije nalazio u Karašu već na nekom drugom mestu, ali nije naveo gde se tada krio taj haški optuženik.

Vukčević je rekao da je spreman da se sastane s roditeljima gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića i da im da više informacija.

Vojnici Gardijske brigade Vojske SCG Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović stradali su pod još nerazjašnjenim okolnostima na straži kod vojnog objekta Karaš u Topčideru, 5. oktobra 2004. godine.

Vojna istražna komisija zaključila je da je u pitanju ubistvo i samoubistvo, dok je državna komisija ocenila da je gardiste ubila treća osoba.

Beta

objavljeno: 06.10.2011.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić nije bio u Karašu 5.10.2004.

Izvor: B92, 05.Okt.2011

Beograd -- Ratko Mladić nije 5. oktobra 2004. godine bio u vojnom objektu Karaš na Topčideru kada su na tom mestu smrtno stradala dvojica gardista, kaže Vladimir Vukčević...Tužilac za ratne zločine je za B92 rekao da "sa sigurnošću može da kaže da Mladić u to vreme nije bio u Karašu"...Vladimir...

Nastavak na B92...

Mladić nije bio u Karašu

Izvor: Beta, 05.Okt.2011

BEOGRAD, 5. oktobra 2011. (Beta) - Haški optuženik Ratko Mladić nije se 5. oktobra 2004. godine nalazio u vojnom objektu Karaš na Topčideru kada su na tom mestu smrtno stradala dvojica gardista, izjavio je u sredu tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević...Upitan o zahtevu porodica gardista,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.