U dvorištu  Mladićeve kuće cvetaju ruže (FOTO)

Izvor: S media, 01.Jun.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dvorištu Mladićeve kuće cvetaju ruže (FOTO)

Humska 562 adresa je u Sarajevu na kojoj je živela porodica Ratka Mladića. Tu se nalazi kuća za koju se haški optuženik raspitivao kada se sreo sa ambasadorkom BiH u Holandiji Mirandom Sidran- Kamišalić, prilikom izručenja Haškom tribunalu. Bivše komšije Ratka Mladića, naravno, danas ne gledaju sa simpatijama prema njemu, jer su u toku rata bili na suprotnim stranama.

Ekipa portala Sarajevo-x.com bila je u dvorištu predratne kuće Ratka Mladića >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << , i razgovarala je sa njegovim komšijama u dvorištu ispred ruševina kuće, pored kojih cvetaju ruže.

"Neko je kupio taj komad zemlje i ruševine pre nekoliko godina. Ne znam o kome se radi, nikada niko od tih ljudi koji su sada vlasnici nisu razgovarali sa nama. Red bi bio da su bar došli da se upoznamo, da vidimo ko su, šta su. U stvari mi svi ovde pretpostavljamo da je kuća kupljena, a možda ju je i Mladićeva porodica zamenila za neku drugu. To ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo. Novi vlasnici su došli i raščistili ruševine, postavili nove merače za struju i od tada ih niko nije video", ispričao je za Sarajevo-x.com jedan od Mladićevih komšija.

U Pofalićima, Mladićevom predratnom komšiluku su ispričali kako je kuća Mladićevih pre rata imala dva sprata i da je bila lepo uređena. Kuća je imala dva ulaza, jedan deo je pripadao Mladićevoj porodici, a drugi je pripadao njegovom prvom rođaku Bogdanu.

Mladićeva porodica je bila među prvima koja je doselila u ovu ulicu. Jedan od prvih komšija kaže kako je u ratu bio šokiran i s nevericom gledao na TV ekranima ono što je Ratko Mladić radio i naređivao da se radi. "Tuci po Pofalićima i 'Velušićima'", reči su koje i danas odzvanjaju u ušima njegovih komšija.

Hag: Mladić bio kooperativan! (FOTO, VIDEO)

Mladić: Prva noć u Sheveningenu!

Mladić ima tumor limfnog tkiva?

"Od pre rata ja pamtim tu porodicu po dobru. Bili su zaista dobre komšije, naročito Ratkova majka", ispričao nam je predratni komšija haškog optuženika.

Pre nekoliko godina komšije su na kratko mogle da vide suprugu Ratkovog strica i njenu snahu, Bogdanovu ženu. Na kratko su se zadržale u dvorištu kuće, nisu razgovarele s komšijama, potvrdili su ekipi portala Sarajevo-x.com u sarajevskom naselju Pofalići.

U Pofalićima nerado pričaju o njemu i o tome kakav je bio pre rata, i u kakvim su odnosima bili s njegovom porodicom.

(Sarajevo-x)FOTO:Sarajevo-x

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUŽE CVETAJU U DVORIŠTU KUĆE RATKA MLADIĆA U SARAJEVU

Izvor: Kurir, 01.Jun.2011

SARAJEVO - U dvorištu predratne kuće generala Ratka Mladića, porušene do temelja, u ulici Humskoj 562 u Sarajevu, procvetale su ruže. "Neko je kupio taj komad zemlje i ruševine prije nekoliko godina. Ne znam o kome..SARAJEVO - U dvorištu predratne kuće generala Ratka Mladića, porušene do temelja,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.