Tužioci i odbrana se žalili na presudu Ratku Mladiću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužioci i odbrana se žalili na presudu Ratku Mladiću

Tužilaštvo Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koje je naslednik Haškog tribunala, uložilo je žalbu na deo presude kojom je general Ratko Mladić oslobođen optužbe za genocid u pet opština u BiH. Reč je o opštinama Foča, Kotor Varoš, Prijedor, Sanski Most i Vlasenica. Tužilaštvo traži da sud ispravi svoju raniju odluku i utvrdi da je postojala namera uništenja bosanskih muslimana u tim opštinama sa genocidnim namerama, navodi se u žalbi koju je potpisao tužilac Serž...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Tužilaštvo uložilo žalbu na deo presude Ratku Mladiću

Izvor: Blic, 23.Mar.2018, 00:36

Tužilaštvo Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koje je naslednik Haškog tribunala, uložilo je žalbu na deo presude kojom je general Ratko Mladić oslobođen optužbe za genocid u pet opština u BiH.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.