Tužilaštvo ubrzava proces protiv generala Ratka Mladića

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2011, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ubrzava proces protiv generala Ratka Mladića

03.12.2011. -

Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju, gde je u toku proces protiv komandanta VRS generala Ratka Mladića, odlučio je da ga oslobodi jednog dela optužbi kako bi ubrzao postupak, prenosi BBC u subotu.

Ukupan broj tačaka optužnice protiv Ratka Mladića neće biti promenjen, ali otprilike polovina konkretnih slučajeva koji se javljuju u ovih 11 tačaka biće izostavljena iz materijala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << istrage.

To je učinjeno na zahtev tužilaštva, koje je zabrinuto zbog zdravstvenog stanja optuženog koje se pogoršava, javlja BBC.

General Ratko Maldić je optužen u vezi sa navodnim genocidom u Srebrenici 1995. godine i sa navodnim vojnim zločinima u ostalim delovima Bosne 1990-ih godina. Ranije je tužilaštvo predlagalo da se optužnica podeli na dva dela kako bi se povećala verovatnoća da će bar jedan od predmeta stići do presude, ali je sud odbio da to uradi.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.