Svedok sugerisao da su zločine činile paravojske

Izvor: Akter, 04.Maj.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok sugerisao da su zločine činile paravojske

U nastavku haškog procesa Ratku Mladiću, svedok odbrane Draško Vujić sugerisao je danas da su za zločine nad Muslimanima i Hrvatima 1992. u Prijedoru bile odgovorne paravojne formacije, ali i srpske civilne vlasti, odnosno policija

Vujić, koji je tada bio komandant jednog od bataljona Vojske Republike Srpske, izjavio je da VRS nije imala nikakve veze sa logorima za nesrpsko stanovnistvo Omarska i Keraterm, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << tvrdeći, istovremeno, da su se Muslimani sami, dobrovoljno, sklanjali u "prihvatni centar" u Trnopolju.

Prema optužnici koja generala Mladića, koji je u to vreme bio komandant VRS, tereti za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, Prijedor je jedna od opština u kojoj je taj progon imao razmere genocida, a u tri logora počinjeni su teški zlocini nad hiljadama pritvorenih.

Vujić je, tokom današnjeg iskaza, tvrdio da, u to vreme, on za većinu zločina nije ni znao, nakon što ga je tužilac Amir Zec suočio sa podacima o tim masovnim zlodelima.

Svedok je izjavio da su razne srpske paravojne formacije "pravile velike probleme i Srbima i Muslimanima" u prijedorskom kraju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Vujić: Za zločine u Prijedoru odgovorne paravojne formacije

Izvor: RTS, 04.Maj.2015

U nastavku haškog procesa Ratku Mladiću, svedok odbrane Draško Vujić sugerisao je da su za zločine nad Muslimanima i Hrvatima 1992. u Prijedoru bile odgovorne paravojne formacije, ali i srpske civilne vlasti, odnosno policija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.