Srbija ulaže sve napore da uhapsi Mladića

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ulaže sve napore da uhapsi Mladića

Šef švedske diplomatije Karl Bilt izjavio u Briselu da Srbija ulaže sve napore da uhapsi haškog optuženika Ratka Mladića, ali je primetio da u tome još nema uspeha što koči napore za deblokadu njenog pridruživanja EU.

Švedski ministar, koji predsedava zasedanju šefova dioplomatija EU, naglasio je da se nada da bi holandsko protivljenje stavljanju na snagu prelaznog trgovinskog sporazuma EU-Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << moglo biti prevazidjeno do kraja godine, uz opasku da "nije siguran u to".

Bilt je dodao da će Mladić u jednom času svakako biti uhapšen, ali da bi više želeo da se to dogodi "pre nego kasnije".

Na pitanje da bliže objasni izjavu da Beograd mora ili uhapsiti Mladića ili pružiti ubedljive dokaze da čini sve da se to postigne, Bilt je podsetio da je već ranije rekao da, po njegovom mišljenju "srpske vlasti čine sve što mogu da ga uhapse".

"Takvu informaciju je Bramerc pre par meseci dao nama ministrima inostranih poslova Evropske unije", rekao je Bilt. Ono što srpske vlasti "nisu učinile, to je da u tim naporima nisu imale uspeha i to je veoma za žaljenje", dodao je.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.