Skinuli smo ljagu sa Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Skinuli smo ljagu sa Srbije''

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je povodom hapšenja Ratka Mladića da je srpska država tom akcijom okočala težak period i skinula ljagu sa naroda.

''Skinuli smo ljagu sa Srbije i srpskog naroda, gde god da su. Smatram da je ova akcija pokazala da su institucije države Srbije učinile ove zemlju sigurnom i obezbedile vladavinu prava'', kazao je Tadić na vanrednoj konferenciji za novinare povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hapšenja Mladića.

Tadić je istakao da sada niko ne može da tvrdi da se Srbija ne trudi u nalaženju haških optuženika, dodavši da će Goran Hadžić biti uhapšen čim ''bude dostupan''.

" Sada je kristalno jasno da nismo kalkulisali u hvatanju Mladića, nismo pravili kalkulaciju kada i kako. Ovo hapšenje je veoma važno za pomirenje ljudi koji žive u regionu", dodao je srpski predsednik.

Tadić nije želeo da otkrije detalje o hapšenju, rekavši samo da je Mladić uhapšen ''na teritoriji Srbije" i da će detalje obelodaniti bezbednosne službe.

"Smatram da je ova akcija pokazala da su službe Republike Srbije učinile ovu zemlju sigurnom i obezbedile vladavinu prava i da je nas rad na traganju za opstuženim aza ratne zločine obezbedio da Srbija podigne svoj moralni kredibilitet u međunarodnoj javnosti i da se svi ukupni bezbenostni kapaciteti podignu na viši nivo. Najveći posao obavila je BIA", rekao je Tadić.

Dobro je za Srbiju da je i ova stranica istorije zatvorena, zaključio je predsednik Srbije.

Ovim se ne završava istraga u Srbiji o tome ko mu je pomagao, naveo je predsednik i poručio da "svi koji to jesu činili biće procesuirani pred istraznim organima".

Komentarišući činjenicu da je vest o hapšenju Mladića objavljena istog dana kada u Beograd dolazi visoka predstavnica EU Ketrin Ešton Tadić je rekao da je visoka predstavnica jedna od onih koja je verovala u Srbiju.

"Želim da joj se zahvalim na tome", kazao je predsednik Srbije.

Na pitanje da li očekuje nerede posle hapšenja, Tadić je rekao da ne očekuje političku nestabilnost, a da će svako ko pokuša tako nešto biti ''uhapšen i gonjen“.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

''Skinuli smo ljagu sa Srbije''

Izvor: TvojPortal.com, 26.Maj.2011

/vesti online/ Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je povodom hapšenja Ratka Mladića da je srpska država tom akcijom okočala težak period i skinula ljagu sa naroda.. . . ''Skinuli smo ljagu sa Srbije i srpskog naroda, gde god da su. Smatram da je ova akcija pokazala da su institucije države...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.