SVA MLADIĆEVA SKROVIŠTA

Izvor: Kurir, 28.Maj.2011, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVA MLADIĆEVA SKROVIŠTA

BEOGRAD - Nedostižan punih 16 godina! Od podizanja optužnice za genocid, 25. jula 1995. godine, general Ratko Mladić uspešno se krio. Bilo ga je, pričalo se i nagađalo, po kasarnama, manastirima, šumama i gorama, kod jataka, bivših saboraca, rođaka, prijatelja...

BEOGRAD - Nedostižan punih 16 godina!

Od podizanja optužnice za genocid, 25. jula 1995. godine, general >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ratko Mladić uspešno se krio. Bilo ga je, pričalo se i nagađalo, po kasarnama, manastirima, šumama i gorama, kod jataka, bivših saboraca, rođaka, prijatelja... Za Mladićem se tragalo po celoj Srbiji, Bosni, Crnoj Gori, Rumuniji, gonili su ga do Austrije, pa čak i do Belgije! Sve do banatskog Lazareva, hapsili su pogrešne ljude.

E, da! Pričalo se - ako se sad ko seća - da je u Rusiji, Južnoj Americi, a "pouzdani izvori" tvrdili su i da je potpuno promenio lični opis uz pomoć plastičnih operacija.

Tražili su ga svi: naše službe bezbednosti, ali i američke i engleske, lovci na glave, čuveni "blekvotersi". Službenici CIA zvanično su se uključili u potragu 2003, kad su u saradnji sa BIA izveli na desetine akcija. Mladićeva porodična kuća i stan u kojem živi sin Darko pretresani su najmanje petnaest puta.

(S. M.)

Pokušaji

Svetski i domaći mediji najmanje sedam puta u proteklih deceniju i po potrage izlazili su sa "ekskluzivnom vešću" da je haški optuženik konačno otkriven. Prva takva priča pojavila se februara 2006, kada su mediji objavili da je Mladić ne samo lociran i uhapšen već i ekspresno prebačen u Hag, a poslednja da se krije u okolini Aranđelovca i da pripadnici BIA samo što nisu uhapsili generala i sproveli ga iza rešetaka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.