SRS: Cilj presude Mladiću je destabilizacija Srbije i stvaranje osnova za ukidanje Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2021, 15:20

SRS: Cilj presude Mladiću je destabilizacija Srbije i stvaranje osnova za ukidanje Republike Srpske

Srpska radikalna stranka saopštila je danas da je drugostepena presuda Ratku Mladiću pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove nepravedna i neutemeljena, kao i da je uperena protiv celog srpskog naroda, a za cilj ima destabilizaciju Srbije i stvaranje osnova za ukidanje Republike Srpske.

Radikali nisu iznenađeni presudom Ratku Mladiću kojom mu je potvrđena doživotna zatvorska kazna, a ocenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kao sramnu.

Kako je saopšteno iz SRS-a, presuda Mladiću prati kontinuitet antisrpskog delovanja Haškog tribunala i njegovog pravnog naslednika, Mehanizma za međunarodne krivične sudove.

"Presuda nedvosmisleno pokazuje da su te institucije delovale isključivo sa namerom ostvarenja političkih ciljeva Evropske unije i NATO pakta, bez spremnosti da služe dokazivanju istine i ostvarenju interesa pravde", navodi se u saopštenju.

Ističu da su srpski radikali potpuno uvereni u Mladićevu nevinost po svim tačkama optužnice i neizmerno zahvalni zbog ogromne žrtve koju je položio u borbi za odbranu srpskih teritorija i srpskog naroda nastanjenog na levoj obali Drine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.