Ruski ljekari pregledaju Mladića u Hagu

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ljekari pregledaju Mladića u Hagu

Tim ljekara iz Rusije stigao je u Hag radi predgleda Ratka Mladića i proučava njegovu ljekarsku dokumentaciju, rekao je Mladićev advokat Miloš Šaljić.

Nakon toga ljekari treba da predlože način i tok njegovog daljeg liječenja.

Tim ruskih ljekara sastavljen je od kardiologa, neurologa i nefrologa, precizirao je Šaljić i dodao da se očekuje da predlože nastavak liječenja u Rusiji.

Ljekari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kako je naveo, takođe treba da se konsultuju i sa kolegama iz Holandije koje vode Mladićevo liječenje, a potom daju svoje mišljenje i predloge.

Mladićeva odbrana već skoro dvije godine tražila je dozvolu od Tribunala da dozvoli ljekarima iz Moskve sa instituta "Bakunjin" da ga pregledaju u Hagu, gdje se nalazi u pritvorskoj jedinici Tribunala.

Mladićevo zdravstveno stanje je vrlo ozbiljno, jer je pretrpio nekoliko moždanih udara, a imao je i infarkt.

Mediji su prenijeli da je Ruski komitet za podršku Mladiću pokrenuo ideju da se on na neko vrijeme, koliko je potrebno da bi se oporavio, prebaci u Moskvu na liječenje, kao i da je Rusija za to dala garancije.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.