Ruski ljekari danas pregledaju generala Mladića

Izvor: Cafe.ba, 21.Jul.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ljekari danas pregledaju generala Mladića

BEOGRAD - Ruski ljekari danas bi trebalo da pregledaju nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića u haškom pritvoru, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

"Trebalo bi da pregledi budu završeni u toku radnog dana", rekao je Darko Mladić.

On je napomenuo da je Haški tribunal prvo skratio pregled sa dva na jedan dan, kao i vrijeme trajanja, pa sada neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << trajati cio dan.

"Danas bi trebalo, ipak, da ga pregledaju. To je bilo potvrđeno u petak, izvađene su vize za doktore, pa će se valjda pregled danas desiti", dodao je on.

On je podsjetio da je trebalo da ruski ljekari budu u Hagu 20. i 21. jula, ali da im je Haški tribunal skratio boravak na jedan dan.

"Trebalo je da dođu 20. i 21. jula, ali su u Haškom tribunalu pokušali sve da ih odvrate od te namjere. Prvobitno je trebalo da bude 13. jula, pa su odgodili za sedam dana. Pošto su ruski ljekari rekli da, ipak, dolaze i u tim okolnostima, onda su brže-bolje skratili sa dva na jedan dan", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da je Haški tribunal kasnio sa dokumentacijom, kao i sa vizama za ruske ljekare koje su date u zadnji čas, ali i sa slanjem dokumentacije na holandskom jeziku koja je trebalo da se prevodi.

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je veoma ozbiljno narušeno pošto je imao nekoliko moždanih udara, a u Hagu je doživio i infarkt.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.