Rusija spremna da prihvati generala Mladića na lečenje

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija spremna da prihvati generala Mladića na lečenje

Rusija je zvanično poslala obavest Međunarodnom sudu za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), kojom se potvrđuje spremnost ruske strane da prihvati bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na lečenje.

Ovo je saopštila u intervjuu za Tass šef pravne grupe ruske ambasade u Holandiji Viktoria Gončarova.

"Zaista smo poslali obavest. Tekst je povjerljiv i namenjen isključivo za komunikaciju sa Međunarodnim sudom. Sve što je pomenuto u zahtevu odbrane genarala Mladića je tačno. Rusija je poslala poruku u kojoj potvrđuje da garantuje smeštaj za Mladića, medicinski tretman i povratak, kao i to da će Rusija biti saglasna sa uslovima koje Tribunal odredi" - izjavila je Gončarova.

U ponedeljak je pravni tim generala Ratka Mladića podneo zahtev za privremeno puštanje generala iz pritvorske jedinice u Sheveningenu, te da mu se odobri lečenje na teritoriji Rusije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.