Rusi u poseti Ratku Mladiću

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi u poseti Ratku Mladiću

Generala Ratka Mladića narednih dana u Haškom tribunalu posetiće predstavnici ruskog Društvenog komiteta za njegovu odbranu. U delegaciji će biti poslanik ruske Državne dume Pavel Dorohin i poznati istoričar balkanolog i senator Republike Srpske Jelena Guskova.

Rusi stižu u posetu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu  

Guskova je uoči puta u Hag rekla da je general Mladić tražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ovu posetu i da će iz predloženog sastava delegacije krenuti samo dva člana, jer Tribunal ostalima nije dozvolio posetu.

 

"Nadamo se da ćemo ga podržati, da ćemo mu podići raspoloženje i saslušati njegovu tačku gledišta na dešavanja na Balkanu", rekla je Guskova za "Glas Rusije".

 

Ona je podsetila da je ruska delegacija u februaru bila u poseti generalu Mladiću u pritvoru Haškog tribunala. "Taj sastanak je bio vrlo topao. Ovog puta, na ogromnu žalost, iz predloženog sastava delegacije krenuće samo dvoje, jer ostalima Tribunal nije dozvolio posetu, niti su objašnjeni razlozi za tu odluku", rekla je Guskova.

 

Ona je dodala da se "već formirao red onih koji su spremni da lično izraze generalu reči podrške". Dorohin je ranije izjavio za "Glas Rusije" da je general Mladić za većinu Rusa nacionalni heroj Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.