Ratko Mladić je mislio da umire i imao je samo JEDNU želju! Posle 20 dana doživeo NAJBOLNIJU IZDAJU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2018, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratko Mladić je mislio da umire i imao je samo JEDNU želju! Posle 20 dana doživeo NAJBOLNIJU IZDAJU (VIDEO)

U opširnom intervjuu za portal Srbija Danas, Darko Mladić, sin Ratka Mladića, otkrio je da je njegov otac 20 dana pred hapšenje mislio da umire i želeo je da poslednji put vidi njega i unuke

Darko je opisao svoj poslednji kontakt sa ocem pre hapšenja, kada je, posle dugog vremena, ponovo video oca u kući njihovog rođaka Branka Mladića (brat od strica Ratka Mladića), u selu Lazarevo u Vojvodini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- On je tad mislio da će umreti, hteo je da se oprosti sa mnom, da vidi decu poslednji put... Mi smo otišli kod Brankovog brata Dragana na slavu, nama Mladićima je Đurđevdan slava. Branko je mene zvao "da deca vide domaće životinje". Ja sam tad shvatio o čemu se radi. Ratko i ja smo se videli u toj kući gde je kasnije bio uhapšen, a deca su bila u dvorištu, on ih je gledao kako se igraju (Branko ih je zabavljao sa ovcama, svinjama, sa Bobijem.) To je trajalo skoro pola sata - priča Darko.

On je rekao i da je oca prepoznao samo po očima.

- Nisam ga prepoznao, prepoznao sam ga samo po očima. Držao je ruku preko lica, plakao je. Od posledica moždanog udara nije ni mogao dobro da kontroliše emocije. Teško je i govorio, bio je veoma uzbuđen. To je jedan dosta težak trenutak za mene. Ja sam mu rekao da mora da se pomeri odatle, ali mi je bilo jasno da ne može da se pomera nigde - rekao je sin generala Mladića.

Dvadeset dana posle tog susreta, režim Borisa Tadića je otkrio položaj generala Mladića i uhapsio ga. Međutim, umesto na lečenje, poslali su ga u nelegalni Haški tribunal. Možda je to najbolnija izdaja, kada država isporuči svog generala svojim protivnicima.

Darko nam je u intervjuu govorio o odnosu njegovog oca sa Miloševićem, o njegovom životu u Lazarevu pre hapšenja i hajci koja se vodila protiv njegove porodice u tom periodu, kao i o procesu u Hagu, a sve to možete videti u video-snimku.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.