Radikali: Isterali su nas sa groblja u Bratuncu!

Izvor: S media, 13.Jul.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali: Isterali su nas sa groblja u Bratuncu!

Poslanici radikala negodovali su što ih je policija udaljila sa vojničkog groblja u Bratuncu, pošto su na parastosu stradalim Srbima razvili zastave sa likom Ratka Mladića i Vojislava Šešelja.

Radikali su juče negodovali što su udaljeni sa vojničkog groblja u Bratuncu pošto su na parastosu stradalim Srbima razvili zastave sa likom Ratka Mladića i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vojislava Šešelja.

Po tvrdnjama poslanika SRS Nemanje Šarovića, policija je radikale “isterala sa groblja” i kasnije "jurila" po Bratuncu, zbog širenja mržnje.

- Doživeli smo da nas policija i specijalci bukvalno isteruju sa groblja i nakon toga u samom Bratuncu jure po restoranima i saslušavaju, navodno po nalogu tužilaštva iz Sarajeva, zbog toga što smo ističući zastave sa likom Mladića i Šešelja navodno širili nacionalnu, versku i rasnu mržnju i netrpeljivost - rekao je Šarović.

On je ocenio da takvo ponašanje prema “predstavnicima naroda i Skupštine Srbije govori o opredeljenju aktuelne vlasti Milorada Dodika i Borisa Tadića da i dalje zataškavaju zločine prema Srbima”.

On je kritikovao predsednika Srbije što nije došao u Bratunac da oda poštu srpskim žrtvama koje su stradale u Podrinju tokom rata u Bosni i Hercegovini.

- Tadić ni ove godine nije došao u Bratunac da oda poštu srpskim žrtvama, a istovremeno se prema navodnim žrtvama drugih naroda ponaša kao profesionalna baba narikača - rekao je Šarović.

Sloboda za generala Mladića! (FOTO)

Miting SRS: Epilog sukoba sa policijom! (VIDEO +FOTO)

Protest SRS: Privedeno 180 osoba! (VIDEO + FOTO)

Poslanik SRS Božidar Delić je naglasio da do pomirenja u regionu može da dođe samo ako se žrtve i zločinci u svim narodima tretiraju na isti način, što, prema njegovim mišljenju, do sada nije bio slučaj.

Šarović i Delić su u utorak na groblju u Bratuncu, posle parastosa, nakon što je delegacija njihove stranke položila vence na spomenik stradalima, razvili zastave sa likovima Šešelja i Mladića, pa su ih policajci koji su obezbeđivali parastos zamolili da se udalje sa skupa.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.