Premijer Turske traži od Haga da odmah kazni Mladića

Izvor: Blic, 28.Maj.2011, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Turske traži od Haga da odmah kazni Mladića

Premijer Turske Režep Tajip Erdogan pozvao je danas Haški tribunal da "odmah kazni" bivšeg komandanta vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

"Želimo da Ratku Mladiću sudi medjunarodni sud i odmah izrekne kaznu", rekao je turski premijer na predizbornom skupu u pokrajini Hataj nazivajući tog haškog optuženika "svirepim ubicom".

"Naravno da ne možemo da vratimo izgubljene, nedužne živote, ali hapšenje ovog svirepog ubice donekle ublažava naš bol", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Erdogan.

Erdogan, koji će se na izborima 12. juna boriti za treći mandat sa svojom islamističkom Partijom pravde i razvoja, pozdravio je hapšenje Mladića, prenosi Frans pres.

Povezane vesti: Kosačov: Srbija bi mogla da doživi razočarenje Dačić apelovao na SRS da protest organizuje na miran nači Ratko Mladić: Ne izazivajte nerede zbog mene Vukčević: Karlu del Ponte čeka vino u mom kabinetu Vikiliks: Vlasti u Srbiji od 2006. znale gde je Ratko Mladić
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Hag

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.