Predat zahtev za saslušanje Mladića  u  postupku ubistva gardista

Izvor: Studio B, 30.Maj.2011, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predat zahtev za saslušanje Mladića u postupku ubistva gardista

Advokati porodica ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića predali su u Specijalnom sudu zahtev istražnom sudiji da se u postupku za ubistvo gardista sasluša i haški optuženik Ratko Mladić.

Predstavnici advokatskih kancelarija "Batić" i "Predrag Savić" rekli su da traže da Mladić bude saslušan zbog toga što postoje sumnje da su se u vreme ubistva gardista 2004. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u vojnom objektu "Karaš" skrivali haški optuženici.

Advokat Čedomir Stojković iz kancelarije "Batić" rekao je novinarima ispred Specijalnog suda da pravni zastupnici porodica ubijenih gardista "žele istinu i pravdu".

"Od Ratka Mladića tražimo da kao vojnik pomogne u postupku otkrivanja istine kako su nastradala dva vojnika u najbezbednijem vojnom objektu", rekao je Stojković

On je kazao da se ne treba baviti spekulacijama da li je Mladić učestvovao u tom činu ili ne, već ga treba ispitati da li je bio u "Karašu" 2004. godine, da li zna da je neko drugi od haških optuženik boravio u tom vojnom objektu i da li je njegovo obezbeđenje možda boravilo u "Karašu".

Advokat Predrag Savić je rekao da je na naučni i pravni način utvrđeno da su gardisti ubijeni i da je neistina da su izvršili samoubistvo.

On je dodao da će advokati podneti žalbu Ustavnom sudu povodom činjenice da nisu radile kamere u tom objektu i da će tražti da se svi propusti sankcionišu.

U Specijalni sud došli su i roditelji gardista koji, kako su rekli novinarima, samo žele da otkriju istinu o trgaičnom stradanju svoje dece.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.