Pitati Mladića za ubistvo gardista

Izvor: Studio B, 27.Maj.2011, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitati Mladića za ubistvo gardista

Od Ratka Mladića očekuju se odgovori o ubistvu gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.

Pravni zastupnici porodica Jakovljević i Milovanović, Advokatska kancelarija Batić i Advokatska kancelarija Predraga Savića, saopštile su da od Ratka Mladića očekuju odgovore o ubistvu gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u vojnom

objektu Karaš u Beogradu 2004. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
S obzirom da sve okolnosti ukazuju da se Ratko Mladić skrivao u vojnom objektu Karaš u vreme ubistva gardista, a veštačenja najeminentnijih instituta za tu oblast nedvosmisleno potvrđuju da se radi o ubistvu, sada, kada je Mladić dostupan državnim organima, moraju mu se postaviti pitanja o slučaju Topčider, navedeno je u saopštenju.

I predsednik Srbije Boris Tadić je ostavio otvorenu mogućnost da je u tom periodu Vojska pomagala Ratku Mladiću u bekstvu od pravde, ističe se u saopštenju.

Pravni zastupnici, takođe, ukazuju da je i predsednik tadašnje nezavisne komisije Božo Prevević izjavio da je "s obzirom na tadašnje ukupno ponašanje vojske, bilo veoma verovatno da se u podzemnom objektu Karaš krio neko veoma važan".

Advokatska kancelarija Batić podseća da se u predmetu Topčider krenulo sa "mrtve tačke" zahvaljujuću medijima, tako da je posle pola decenije ćutanja državnih organa, uz ogromno angažovanje Vladana Batića, istina izašla na videlo kada je Institut FBI nedvosmisleno potvrdio - gardisti su ubijeni!

Zbog toga se danas, navodi se u saopštenju, kada je Mladić dostupan državnim organima, njemu moraju postaviti direktna pitanja - da li se krio u objektu Karaš 2004. godine? Ako se nije krio tu, gde se krio? Da li su ga tada obezbeđivali pripadnici Vojske? Da li je iz Karaša 2004.g. pobegao u okolinu Valjeva i Divčibara do 2006. godine, stoji u saopštenju. A, kao najbitnije, da li on zna ko je ubio gardiste?

Pravni zastupnici porodica ubijenih gardista dostaviće državnim organima i formalnu inicijativu i nastaviti insistiranje na delotvornijem radu u predmetu ubistva u vojnom objektu na Topčideru, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.