Nastavljamo saradnju sa Haškim tužilaštvom

Izvor: Beta, 20.Sep.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljamo saradnju sa Haškim tužilaštvom

BEOGRAD, 20. septembra 2010. (Beta) - Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić rekao je u ponedeljak da srpsko tužilaštvo nastavlja saradnju sa Haškim tužilaštvom kako bi završilo ključnu medjunarodnu obavezu - hapšenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je u Hagu da "nije zadovoljan saradnjom Srbije u pronalaženju i hapšenju Mladića i Hadžića i da vlasti u Beogradu moraju učiniti više".

"Mi zajedno sa njim (Bramercom) radimo na ovom predmetu. U svakom slučaju učinićemo sve da završimo našu ključnu medjunarodnu obavezu", izjavio je Vekarić agenciji Beta.

Puna saradnja sa Haškim tribunalom i hapšenje Ratka Mladića su ključni za dalji proces evropskih integracija Srbije.


Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Uhapšen Goran Hadžić

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.