Nastavak suđenja Mladiću, bez njega

Izvor: B92, 29.Okt.2012, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Mladiću, bez njega

Hag -- Nakon dvonedeljne pauze, nastavljeno je suđenje Ratku Mladiću, optuženom za genocid i druge zločine u BiH. On se, međutim, nije pojavio na suđenju.

Prema informacijama sudskog veća, Mladić je ostao na svom doručku umesto da na vreme krene iz pritvorske jedinice u sud.

Sudsko veće kojem predsedava sudija Alfons Ori odlučilo je da počne svedočenje narednog svedoka tužiteljstva Grge Stojića, uz napomenu da će se optuženom dozvoliti ulaz u sudnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što stigne iz pritvora.

Stojić je već svedočio na suđenju Radoslavu Brđaninu i Radovanu Karadžiću, a opisao je ubijanje i progone stanovništva nesrpske nacionalnosti u opštini Sanski Most, gde su, prema optužnici, zločini dosegnuli genocidne razmere.

Stojić je jedini preživeo zločin 2. novembra 1992. godine, kada streljano sedam ljudi nedaleko od sela Škrljevita.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavljeno suđenje, Mladić ostao na doručku

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2012

Nakon dvonedeljne pauze, nastavljeno je suđenje Ratku Mladiću, optuženog za genocid i druge zločine u BiH. On se, međutim, nije pojavio na suđenju. ..Ratko Mladić nije na vreme krenuo iz pritvorske jedinice u sud  ..Prema informacijama sudskog veća, Mladić je ostao na svom doručku umesto da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.