NS: Grafiti protiv Dina Merlina

Izvor: B92, 31.Okt.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Grafiti protiv Dina Merlina

Novi Sad -- Nepoznate osobe ispisale su na zidu zgrade u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu grafite protiv pevača Dina Merlina, koji u novembru drži koncert u Beogradu.

Grafiti su ispisani u nedelju uveče pored murala sa likom Ratka Mladića, na istom mestu gde su pre dve nedelje pripadnici desničarskog pokreta "Naši" zapalili zastavu BiH u znak protesta zbog održavanja koncerata. Na grafitima piše: "Dino, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve je laž osim smrti" i " Otkriću ti tajnu, nešto lepo treba da se desi".

Prema nepotvrđenim informacijama, sinoć je na istom mestu zapaljena i zastava Turske.

Stanari okolnih zgrada uputili su saopštenje medijima u kojem se navodi da su nepoznati mladići sinoć oko 21 sat, na očigled stanara, zapalili zastavu Turske pre nego što su iscrtali preteće grafite na fasadi zgrade.

Foto: 021.rs

Stanari su podsetili da se njihove zgrade nalaze na manje od sto metara od policijske stanice, ali da uprkos tome ista grupa mladića pravi incidente.

U novosadskoj policiji Beti je rečeno da će policija proveriti navode medija, kao i da nijedan građanin sinoć nije policiju obavestio o paljenju turske zastave, iako su bili očevici.

Pre dve nedelje članovi ekstremističkog Srpskog narodnog pokreta "Naši" zapalili zastavu BiH u znak protesta zbog koncerta Dina Merlina u Beogradu.

Prema navodima desničarske organizacije "Naši", paljenje zastave BiH je izraz nezadovoljstva zbog izjava Dina Merlina kojima je, kako oni

tvrde, "poslednjih 20 godina širio mržnju prema Srbima".

Novosadska policija zaplenila je nakon tog incidenta dva računara iz zgrade u Bulevaru oslobođenja na kojoj se nalazi mural sa Mladićevim likom, ali nikoga nisu priveli. Policija je 18. oktobra navela da mural sa Mladićevim likom ne postoji u Novom Sadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.